A csontpótlás

A csontpótlás

Ezeknél az eseteknél a fogbeültetés előtt a csontállomány pótlására van szükség.

Ez az eljárás a jelenlegi kutatásoknak köszönhetően már rutin beavatkozásnak nevezhető, teljesen fájdalommentes elvégezhető.

Mikor az alsó állcsontnál keletkezik csonthiány akkor az Implantáció előtt a csontpótlás kétféleképp végezhető.

Az egyik lehetséges megoldás, amikor az állkapocs csontját vízszintesen elvágják és az elvágott részek közé helyezik be a csontpótló anyagot, az esetek többségében a páciens saját csontjából. A másik megoldás, hogy csontpótló anyag kerül behelyezésre az állkapocscsont szájüregi felszínére. 

A felső állcsont csonthiányánál sok esetben szükség van az arcüreg alapjának megemelésére. Ilyenkor az arccsonton egy csontablakot kell létrehozni, azt beemelni, majd a nyálkahártya és az arcüreg alapja közé kerül behelyezésre a csontpótló anyag. Ezáltal a megnövelt csontmennyiség már elegendő lesz az implantátum számára. Ezekben az esetekben a páciens saját csontja, illetve szintetikus csontpótló anyag is kerülhet behelyezésre.

A Csontpótlásra alkalmazott technikát  az határozza meg, hogy a fogbeültetés mely állcsonton kerül elvégzésre, tehát hol alakult ki olyan mértékű csonthiány, ami szükségessé teszi a csontpótlást. A beültetett csont nem szívódik fel, nagyméretű hiány is pótolható az eljárásnak köszönhetően.

Csontpótló anyagok

A csontpótlás során felhasznált csontpótló anyag többféle lehet, melyek mindegyikét alkalmazzák ma már fogbeültetés előtt. 

Két kategóriába sorolhatóak a csontpótló anyagok: kémiai összetételük és származási helyük szerint.

A csontpótló anyag megfelelő kiválasztása magas fokú körültekintést igényel, függ az implantátum beültetésének helyétől, a csonthiány mértékétől, és egyéb az implantációt befolyásoló körülményektől. Teljes körű vizsgálat után az Implantológus megállapítja, hogy mely csontpótló anyag lesz a legalkalmasabb az implantáció előtti csontpótlás elvégzésére az adott páciens esetében.

Back to the list
Ingyenes:
  • Részletes, Személyre Szabott Kezelési Terv
  • Implantátum Konzultáció és Fogászati Kivizsgálás
  • Teljes Panoráma-röntgen
  • Számítógépes Harapás Elemzés
Jelentkezzen ingyenes fogászati konzultációra!

Freesave up to£ 425