Éber szedáció: Nekem is jó?

Éber szedáció: Nekem is jó?

Vannak olyan fogászati kezelések, amikre sokan viszolyogva gondolnak. A szájsebészeti eljárások, a foghúzás, vagy a gyökérkezelés ijesztőek, és nagyon sokak félnek vagy szoronganak attól, hogy ilyen kezelésnek vessék alá magukat. A betegek ezen csoportja számára fejlesztették ki a fogászatokban alkalmazott szedációt. 

Mi az az éber szedáció?

Az éber szedáció segítségével a fogorvos biztonságosan és a beteg számára rendkívül kényelmesen tud kivitelezni rengeteg féle kezelést olyan esetekben, ha a beteget már az szorongással tölti el, ha elhalad a fogorvosi rendelő mellett. Éber szedáció közben a beteg az alábbiakat tapasztalja: 

  • Emlékezetkiesés az eljárás idejére
  • Érzékelés hiánya a kezelés alatt
  • Hangok és szagok hiánya a kezelés alatt
  • Félelem- és szorongásmentes kezelés

Ez a fajta fogászati módszer biztosítja a beteg számára az ellazult állapotban történő, egyszerű kezelést, és új szintre emeli a fogászattal kapcsolatos élményt.

Megfelelő az Ön számára?

Ha valóban félelmet és szorongást él át, ami meggátolja abban, hogy fogorvoshoz menjen, akkor az éber szedálásos módszer előnyös az Ön számára. Ezenfelül olyan betegeknél is alkalmas, akiknek alacsony a fájdalomtűrő képességük, nagyon érzékenyek a fogaik, nem tudnak nyugodtan ülni a fogorvosi székben és hagyni a fogorvost dolgozni, zavaró garatreflexük van, illetve akiknek hosszasabb kezelésre van szükségük. Bizonyos esetekben az éber szedálást gyerekeknél is lehet alkalmazni, ha félnek a fogorvostól vagy nem tudnak együttműködni kezelés közben.  

A szedálásnak általában különböző fokozatai alkalmazhatók mind a felnőtteknél, mind a gyerekeknél. A szedálás megkezdése előtt az orvos áttekinti a betegéletutat, hogy ellenőrizze, biztosan a kiválasztott eljárás lesz-e a legalkalmasabb. Erre azért van szükség, mert a szedálásnak mindig van bizonyos kockázata, így az orvosi jellegű előzményeknek fontos szerepük van. 

 

Back to the list
Ingyenes:
  • Részletes, Személyre Szabott Kezelési Terv
  • Implantátum Konzultáció és Fogászati Kivizsgálás
  • Teljes Panoráma-röntgen
  • Számítógépes Harapás Elemzés
Jelentkezzen ingyenes fogászati konzultációra!

Freesave up to£ 425