Fogászati Hidak Tisztítása

A foghiányok pótlásáról több ok miatt is ajánlatos mihamarabb gondoskodnunk. A hiányos fogsor ugyanis nem csak esztétikailag vagy funkcionális nehézségek miatt lehet zavaró, de a többi fogunk elrendezésére és terhelésére is káros hatással lehet.

A fogászati híd klasszikus, költségkímélő  választás a foghiány megszüntetésére. Az ilyen fogpótlás több tagból áll, amit a fogorvos meglévő fogainkra vagy fogászati implantátumokra rögzít. Kellő körültekintő ápolás mellett akár 15, 20 évig megfelelő megoldást nyújthat a foghiányok megszüntetésére.

A fogászati híd tisztítása

A fogászati híd felhelyezése után, nagyon fontos hogy megfelelően gondosan tisztántartsuk a fogainkat. A rendszeres szájápolás elősegíti egészséges fogaink megőrzését. A rendszeres napi két fogmosás, a fogközök tisztán tartása, nagy valószínűséggel segít elkerülni a fogászati problémákat.

A fogászati híd tisztítása nagyobb alaposságú törődést igényel. Törekedjünk tudatosan a rendszeres helyes fogmosásra! Ajánlott a legalább két percen át tartó fogmosás! 

A tisztítást segítő megkönnyítő eszközök:

  • elektromos fogkefe
  • fogselyem
  • interdentális fogkefe
  • öblítő folyadék
  • szájzuhany

A fogászati híd veszélyei 

A fogászati híd alatti rész fokozottan veszélyesnek tekinthető: a fogpótlás, a meglévő saját fogak és a fogíny tökéletlen illeszkedése miatt nagyon nehéz a fogazat tisztán tartása. A beszoruló ételmaradék és a lepedék rendszeres és alapos fogmosás mellett is ,rendkívüli módon lerakódhat. Az apró résekbe megtelepedő baktériumok pedig gyulladást idézhetnek elő. A korona alatti részeken szuvasodás is kialakulhat.

Sok esetben későn vesszük észre hogy probléma alakult ki a fogpótlás környékén.

Mire a páciens a fájdalom vagy más egyéb tünetek miatt orvoshoz fordul a panasszal, már nagyobb károk is keletkezhetnek.

Ilyenkor előfordulhat, hogy csak a fogászati híd és korona eltávolításával orvosolható a probléma.

Figyeljünk oda a szájhigiéniára, a rendszeres szájápolásra és nem utolsó sorban rendszeresen látogassuk a fogorvosunkat a szükséges rutinvizsgálatok miatt is.

 

Back to the list
Ingyenes:
  • Részletes, Személyre Szabott Kezelési Terv
  • Implantátum Konzultáció és Fogászati Kivizsgálás
  • Teljes Panoráma-röntgen
  • Számítógépes Harapás Elemzés
Jelentkezzen ingyenes fogászati konzultációra!

Freesave up to£ 425