Mennyire tartós a fogászati héj?

Problémamegoldás – Mennyire tartós a fogászati héj?

A fogászati héj számtalan fogprobléma esetén kerül szóba megoldásként. Kedvező külsejű, élethű anyagokból készül, és miután a helyére illesztik, a természetes fog erejével szolgál, azzal a plusz előnnyel, hogy hibákat is elfed és szebb megjelenést kölcsönöz a fogsornak. 

Megfelelő ápolással a fogászati héjak rendkívül tartósak, élettartamuk minden esetben legalább húsz év. Ugyan nem örökéletűek, de olyan tartósak és megbízhatóak, amit a természetes fogsornál is örömmel vennénk.  

Érdemes a fogászati héjat választanom?

A fogászati héjjal remekül elfedhető egy sor esztétikai probléma. Mivel teljesen elrejtik a fogat, többek közt az alábbi esetekben érdemes megfontolni a használatukat:

  • Elszíneződött fogak – Olyan esetekben, ha a fogfehérítés nem jár eredménnyel, viszont a cél a gyönyörű mosoly, a fogászati héjak alkalmazása jó szívvel javasolható. Különösen akkor, ha a problémát jelentős lerakódás vagy dohányzás okozza. Ilyen esetekben a fehérítés sokszor egyáltalán nem sikerül. 
  • Ferde vagy rendezetlen fogak – Fogászati héj alkalmazásával a fogorvos fogszabályzó használata nélkül tudja kiegyenesíteni a ferde vagy rendezetlen fogakat. Noha az eredmény nem annyira tökéletes, mint fogszabályozóval, a megoldás működik és Önnek nem kell egy teljes fogszabályozási kezelésen átesnie az egyenes fogsor érdekében. 
  • Rövid fogak – Ha fogai rövidek és szeretné őket némiképp hosszabbá tenni, a fogászati héj tökéletes megoldás az Ön számára.
  • Megrepedt vagy letört fog – Ha fogai töredezettek vagy repedtek, a fogászati héj alkalmazása tartós és költséghatékony megoldás a fogkoronákhoz képest. Ennek oka, hogy a koronák csak pár évet bírnak, azután esetenként pótolni kell őket, ezzel szemben a héjak sok-sok évig kitartanak, megvédik a fogat a további károsodástól, és segítenek helyreállítani a fog természetes megjelenését.

 

 

Back to the list
Ingyenes:
  • Részletes, Személyre Szabott Kezelési Terv
  • Implantátum Konzultáció és Fogászati Kivizsgálás
  • Teljes Panoráma-röntgen
  • Számítógépes Harapás Elemzés
Jelentkezzen ingyenes fogászati konzultációra!

Freesave up to£ 425