Miért fontos a várandós nők számára a fogak egészsége?

Miért fontos a várandós nők számára a fogak egészsége? 

A várandós anyák nagy odaadással járnak terhesgondozásra, de a szájüreg egészségére nem mindig jut hasonlóan komoly figyelem. A terhesség nem az az időszak, amikor érdemes lenne elhanyagolni a fogak egészségét, ugyanis a következmények drágák és súlyosak lehetnek. 

Fogantatáskor jelentős hormonális változások indulnak el, ami kiteszi a nőket a fogínybetegségeknek, köztük a terhességi ínygyulladásként ismert állapotnak. A száj egészsége így nem csupán az anya egészségi állapotát befolyásolja, hanem a magzatét is.

Ha a fogak egészségesek maradnak a terhesség alatt, az anya általános egészségi állapota is jó lesz, az újszülött pedig kisebb eséllyel fertőződik meg a szájban található baktériumokkal. A fogak terhesség alatti állapota szintén kihatással van a szív egészségére, a vércukorszintre és egy sor egyéb mutatóra.  

Ha babát tervez, tanácsos felkeresnie fogorvosát, és elvégeztetni egy professzionális fogtisztítást és szájüregi kontrollvizsgálatot, hogy az esetleges problémákat feltárják. 

Várandós anyák számára a továbbiakat javasoljuk a száj egészsége érdekében:

  • Tájékoztassa fogorvosát az Ön által a terhesség alatt szedett gyógyszerekről, hogy elkerüljék az esetleges gyógyszerkölcsönhatást a fogorvos által felírt szerekkel.
  • Ügyeljen minden változásra, amit az ínyén észrevesz a terhesség során. Ha vérzést, érzékenységet vagy duzzanatot tapasztal, mihamarabb keresse fel fogorvosát.
  • Táplálkozzon egészségesen, egyes sok gyümölcsöt és zöldséget. A magzat első foga a méhen belüli időszak harmadik hónapjában kezd fejlődni, és ajánlott sok tejterméket fogyasztani a fogak, csontok és fogíny fejlődésének biztosítására.
  • Terhesség előtt, alatt és után se hanyagolja el a megfelelő szájápolást. Kerülje a cukros ételeket, és fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot minden alkalommal, amikor édességet eszik. 
Back to the list
Ingyenes:
  • Részletes, Személyre Szabott Kezelési Terv
  • Implantátum Konzultáció és Fogászati Kivizsgálás
  • Teljes Panoráma-röntgen
  • Számítógépes Harapás Elemzés
Jelentkezzen ingyenes fogászati konzultációra!

Freesave up to£ 425