Ultrahangos tisztítás és fogkőeltávolítás

Gondolta volna, hogy a szájüregi és fogászati problémák 95%-a megelőzhető vagy időben diagnosztizálható rendszeres fogászati ellenőrzéssel?

Fogászati központ | Csúcstechnológiájú fogászati gépek, kiváló szakmai színvonal

Jöjjön el hozzánk még időben, és ne feledkezzen meg a rendszeres, minimum félévenkénti ellenőrzésről!

Fogászati klinikánk garantálja, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon működő fogorvosi csapatunk minden fogászati problémáját feltárja és a legmodernebb gépek segítségével kezeljük azt.

Fogkőeltávolítás | A fogkő, a fogágybetegség okozója

A fogkő a hazánkban népbetegségnek számító fogágybetegség okozója, a baktériumok melegágya, ami nem csak szájszagot eredményez, de az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatja. A fogkőeltávolítás tehát nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem fogak megőrzése miatt is.

Azt is fontos tudni, hogy a fogkő nem mindig látszik. A fogkő eltávolítása után megszűnik a fogkő okozta irritáció és a fogkőben megtelepedett baktériumok által okozott ínygyulladás, fogínyvérzés vagy kellemetlen lehelet. Az oldal alján olvashat még többet a fogkő kialakulásáról és következményeiről.

Ha Ön is tapasztalata az alábbi tünetek valamelyikét, feltétlenül keressen fel bennünket!

 • Rossz lehelet
 • Lerakódások, elszíneződések a fog tövében (különösen belül)
 • Fogínyvérzés (különösen fogmosáskor)
 • Fogágygyulladás, fogínygyulladás, érzékeny íny
 • Ínysorvadás
 • Kilazult fogak
 • Fogpótlás okozta irritáció

Szabaduljon meg fájdalommentesen a fogkőtől és a lerakódásoktól, még mielőtt nagyobb bajt okoznának!

Fogkőeltávolítás | A fogkőlevétel rövid története

Régebben a kézi depurátorok, vagyis fogkőlepattintó eszközök jelentették az egyetlen megoldást a fogkő eltávolítására az ultrahangos fogkőeltávolítás eszközeinek megjelenése előtt. Legnagyobb hátrányukat az jelentette, hogy csak a durvább és nagyobb fogkövek eltávolítására voltak alkalmasak.

Ezeknél a fogkőeltávolító eszközöknél nagy volt az esély arra, hogy az íny megsérül, ez pedig megnöveli az ínygyulladás kialakulásának esélyét, arról nem is szólva, hogy a fogkőeltávolítás során kezelt fognyaki-foggyökéri felszínek utólagos finomcsiszolására ezekkel a fogkőeltávolító szerkezetekkel nem volt mód. Ennek következtében gyorsabb volt a fogkő újabb lerakódása is. Ma már ezeket az eszközöket nem alkalmazzák, helyüket átvették az ultrahangos fogkőeltávolító műszerek a fogorvosi rendelőkben.

Ultrahangos fogkőeltávolítás | A fogkőlevétel a gyakorlatban

A fogorvosi rendelőkben végzett ultrahangos fogkőeltávolítás során az ultrahang segítségével gondosan leszedjük a fogköveket. Az ultrahangos fogkőeltávolítás a legapróbb lerakódások eltávolítására is kitűnően alkalmazható, és mivel anyaga lényegesen keményebb, mint a fogkőé, nem hat károsan a fogzománcra. Az ultrahangos fogkőeltávolítás során használatos készülék finom hegyei segítségével még a fogínytasak mélyebb területeire is behatolunk úgy, hogy az ínyt még véletlenül sem sérthetjük meg.

Ultrahangos fogkőeltávolítás | Fogkőlevétel utáni érzékenység 

Az ultrahangos fogkőeltávolítás során felléphet fognyaki érzékenység, esetleg enyhe fájdalom, mivel a fogkőeltávolító kezelés pont azokat a területeket érinti, ahonnan a fogkő lenyomta az ínyt, érzékennyé téve ezzel a fognyakat illetve a gyökérfelszínt. A fogkőeltávolítás utáni érzékenység páciensenként változó. Akad olyan, aki semmit nem érez, mások enyhe érzékenységről, hidegérzetről számolnak be, míg akad olyan is, akinél a fogkőeltávolítás csak érzéstelenítővel oldható meg.

Eltávolító kezelés | Fogkőlevétel dentálhigiénikus segítségével

Az ultrahangos fogkőeltávolítás dentalhigiénikus végzettségű asszisztenseink beavatkozásával történik olyan egyszerű esetekben, mikor a fogkőeltávolítás nem igényel komolyabb, fogorvosi beavatkozást. Amennyiben érzéstelenítéssel végezzük a fogkőeltávolítást, úgy nagy szakmai képzettségű fogorvosainkra számíthat, hogy a fogkőeltávolítás mindenki számára fájdalommentes legyen. Az ultrahangos fogkőeltávolítás során alkalmazott érzéstelenítés előnye a fájdalommentesség, hátránya viszont, hogy nem lehet egy kezelés alatt befejezni az összes fogról való fogkőeltávolítás folyamatát, mivel minden fogat nem lehet egyszerre érzésteleníteni.

Ultrahangos fogkőeltávolítás után | Sópolírozás

Az ultrahangos fogkőeltávolítás befejező művelete az Air-Brush sópolírozás, mellyel a szűk fogközök is a legfinomabban simíthatók le, mindemellett fogfehérítő hatása is van.

Ultrahangos fogkőeltávolítás | Összefoglalás

Az ultrahangos fogkőeltávolítás során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a rárakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat.

A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért a fogorvosaink által javasolt időközönként célszerű megismételni a fogkőeltávolítás folyamatát. Általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll időpontjával.

Ne feledje!

A fogkő nemcsak a népbetegségnek számító fogágybetegség okozója és a baktériumok melegágya, hanem egyúttal szájszagot és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatja. A fogkőeltávolítás tehát nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem fogak megőrzése miatt is.

Back to the list
Ingyenes:
 • Részletes, Személyre Szabott Kezelési Terv
 • Implantátum Konzultáció és Fogászati Kivizsgálás
 • Teljes Panoráma-röntgen
 • Számítógépes Harapás Elemzés
Jelentkezzen ingyenes fogászati konzultációra!

Freesave up to£ 425